výroba odrážadla
trvá aktuálne len 2 dni

Na výlete s mojim odrážadlom

Ako sme výletili s Mojim odrážadlom na Donovaloch

 

Prvý chlad ktorý prišiel v septembri sme si boli otestovať  (či sme na zimu po lete psychicky dostatočne pripravení) na Donovaloch.

My, ako praví južania :D sme si teda zbalili všetky zimné bundy s príslušenstvom a vyrazili smer sever.

Poobede sme naložili deti a vyrazili na viachodinový presun - isto to poznáte ako to chodí s deťmi, že aj hodinová cesta dokáže trvať tri hodiny... S vidinou super večere a veľkého "východniarskeho bašavelu" s rodinou nás prebrala správa od dedka, ktorý tam s babkou dorazili o dve hodiny skôr ako my. "Reštaurácia dole v apartmánovom hotely nefunguje, najbližšia je 15 min pešo." No výborne !
V tej chvíli mi došlo, prečo sa mi zdal tak prázdny náš kufor auta. Úplne sme zabudli na kočiar.  Odkedy máme odrážadlo, kočiar používame iba na víkendové poobedňajšie spanie na čerstvom vzduchu. Ale mali sme v pláne ho predsa brať, tak kde je ??? Ako pôjdeme na večeru a z večere ?

Keď sme dorazili na Donovaly, zistili sme, že sme práve mimo zimnej, aj mimo letnej sezóny a teda zo všetkého, čo sme mali v pláne uvidíme iba málo. Aj z "bašavelu" do neskorého večera a potom cupity v papučkách na izbu nič nebude...

reflex-zm

Vyrazili sme na večeru. Pomaličky sa stmievalo a tak sme sa veľmi rýchlo rozhodli pre prvú reštiku po ceste. Bola som rada, že sme na odrážadlo aj prilbu zvolili reflexné nápisy, niežeby sme šli po ceste ako takej, ale  povedzme.... bola som kľudnejšia keď šlo malé kura so strýkom vpredu sama ... (a teraz sa strýko urazil). 

blog-dami

Samozrejme preliezky, hojdačky a lanovkové kabíny videlo moje kuriatko už z diaľky, takže rozhodnuté bolo hneď keď zabočila z cestičky. Veľmi príjemné prostredie Reštaurácie DAMI SPORT, milá a ochotná obsluha, chutné jedlo a samozrejme dokonalý detský kútik s kobercom. Možno sa smejete, ale koberec je ako fakt dôležitý :)

V sobotu sme sa zobudili do "nádherného" upršaného rána. Takže rodinná rada zasadla a rozhodli sme sa pre kúpalisko. Aquapark by bol teda isto zážitok, ale keďže sme chceli ísť iba na pol dňa, zážitok bol pre mňa pohľad na cenník. Za 3 hodiny vstupu pýtať za dieťa 17€ a za dospeláka 23€ sa mi zdalo trochu "cez"...a tak sme googlili a našli sme parádny rekreačný komplex pár kilometrov od Donovalov v Liptovskej Osade Gothal, kde sme sa za 8€ dokonale vyšantili a vykúpali.
Plavecký bazen, teplý bazén pre "starcov" aj bazén pre drobcov boli novučičké a čisté. Úplne najviac sa mi páčil pri detskom bazéne taký ten mäkký preliezací poschodový hrad so šmýkalkou a guličkami, v ktorom sa deti v plavkách zabávali a šmýkali (tak som im závidela, priznávam sa ) 

Poobede sme boli pozrieť hlavné mesto detí DONOVALOVKO. Je to strašne chutné malé mestečko pre malých špuntov. Bola tam kopa ľudí a bola som prekvapená, že tie domčeky boli strašne čisté. blog-donovalovko

Samozrejme malé kuriatko si obľúbilo jeden domček a celý čas bolo len v ňom. Varila, skladala, pratala, nikoho dnu nepustila. Iba ja s veľkým kuraťom sme mali to šťastie piť u nej kávičku. Vydržali sme až do konca a keďže "vyhnali" každého, šli sme z domu bez sĺz a sľubov, že si vezmem ďalšiu hypotéku a kúpim jej taký istý  :)
 blog-hola

Úplne naj zážitok bola cesta lanovkou na Novú hoľu. Ako inak, s odrážadlom. Nie som si istá či to nebolo prvé odrážadlo, ktoré na Novej holi bolo, lebo koho by už napadol taký nápad :D ale keďže je naozaj mega ľahké ( mimochodom len 2,7 kg) naozaj ho nosíme všade.

Na záver, keďže už nebolo ani mokro ani nepršalo, sme si s veľkým kuraťom užili Bobovú dráhu. Poslušne hlásime, že tá Košická je zatiaľ naj.

Ak budete mať niekedy čas, peniaze a chuť, choďte sa pozrieť na Donovaly aj mimo lyžiarskú sezónu .... je tam nádherne....

A ešte posledná vec. Všetky reklamy na služby, ktoré som v mojom blogu spomenula sú tu len vďaka tomu, že sa mi u nich páčilo a cítila som sa tam dobre. Nie preto, že mi za to zaplatili :) takže to berme skôr ako referencie a nie reklamu.

Moje odrážadlo aj prilbu s menom kúpite v tomto e-shope, môžete si vybrať z chlapčenských alebo dievčenských farieb, a ak sa rozhodnete pre vyššiu bezpečnosť, objednajte si reflexný nápis. Je síce za príplatok, ale za to bezpečie to stojí. 

__________

autor a foto : Mestická Fiflena   
nájdete ju na FB https://www.facebook.com/mestickafiflena/

__________________________________________________________________________________________________________________